Звільнено корупційного голову Держекспортконтролю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Звільнено корупційного голову Держекспортконтролю

Кримінал
672
Кабінет міністрів України звільнив голову Державної служби експортного контролю Юрія Терещенка.
Згідно з розпорядженням № 441 від 24 червня, Терещенко звільнений за власним бажанням. Кабмін в лютому відсторонив Терещенка від виконання обов’язків голови Держекспортконтролю. Замість нього в березні був призначений тимчасовим виконувачем обов’язків (т. в. о.) голови служби Віктор Полянський.
Нагадаємо, правоохоронці викрили причетність до корупційних дій голови Держслужби експортного контролю Юрія Терещенка. В ході проведення обшуку за місцем його проживання було виявлено частину грошових коштів, які напередодні були передані в якості хабара його підлеглому – заступнику директора департаменту державної експертизи Держекспортконтролю Сергію Головатому.
Урядова комісія не знайшла підтверджень корупційних дій голови Держекспортконтролю Юрія Терещенка, а Нацдержслужба засекретила матеріали розслідування. За його словами, таким чином комісія виявила безпрецедентну лояльність до корупційних проявів у Держекспортконтролі після гучних скандалів і створила “очисну грамоту” для голови служби Юрія Терещенка та інших посадових осіб. “Робота комісії завершилася, як це прийнято, актом, який обов’язково повинен увійти в історію як приклад народження корупції від корупції. Практично кожна сторінка цього загріфованого від громадськості документа цілком може стати предметом для дослідження слідчими НАБУ”, – пише Менделєєв.
Як відомо, в Держекпортконтролі була створена система необґрунтованої затримки видачі ліцензій на експорт продукції вітчизняним підприємствам, при якій, як підозрює слідство, порушувалися встановлені терміни надання відповідей з метою отримання незаконної вигоди. Таким чином, системна корупція, виявлена ​​в Держекспортконтролі, загрожує Україні міжнародним скандалом у зв’язку з невиконанням Україною своїх міжнародних зобов’язань як надійного партнера у військово-технічному співробітництві.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас