Прибуток Nike знизився на 2% в IV фінкварталі попри зростання виручки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прибуток Nike знизився на 2% в IV фінкварталі попри зростання виручки

Фондовий ринок
115
Найбільший в світі виробник спортивних товарів Nike Inc. скоротив чистий прибуток у четвертому фінансовому кварталі на 2% через відсутність зростання продажу в Північній Америці.
Як повідомляється в прес-релізі американської компанії, її чистий прибуток за підсумками кварталу, що завершився 31 травня, склав $846 млн порівняно з $865 млн, отриманими роком раніше.
Виручка збільшилася на 6% – до $8,24 млрд. Без урахування зміцнення курсу долара США підвищення склало 9%. У Північній Америці виручка підвищилася лише на 0,1%.
Скоригований прибуток склав 49 центів на акцію, як і в аналогічному кварталі минулого року, тоді як аналітики очікували цей показник на рівні 48 центів.
Рентабельність Nike в четвертому фінкварталі погіршилася до 45,9% порівняно з 46,2% роком раніше.
Збільшення обсягу поставок на поточний квартал без урахування зміни валютних курсів, ключовий показник попиту, становить 11%, хоча аналітики очікували зростання на 13%.
Котирування акцій Nike під час електронних торгів у середу опустилися на 4% після опублікування звітності. Капіталізація компанії з початку поточного року впала на 15%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас