У Норвегії тестують новий BankID — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Норвегії тестують новий BankID

Фінтех і Картки
668
80% дорослого населення Норвегії використовують BankID. Так вони підтверджують особу онлайн і отримують віддалений доступ до різних організацій. Через BankID можна віддалено скористатися послугами будь-якого державного відомства, або банку. А також укладати договори, платити податки тощо. Досі підтвердження особи проходило за допомогою апаратної аутентифікації і одноразових паролів.
Високий рівень поширення смартфонів в країні зробив можливим запуск простішої системи.
У Норвегії починається тестування BankID, розрахованої в першу чергу на мобільні телефони. Для підтвердження особи через смартфон користувачам не потрібно використовувати додаткове обладнання. Більше того, пройти ідентифікацію можна буде прямо в додатку.
В рамках створення цієї системи компанія уклала контракт з місцевим постачальником Euroncap Security. Він надав для пілотного проекту свою платформу Smart Authentication.
Остання версія цієї системи підтримує біометричні паролі Apple Android. Власники останніх моделей смартфонів, у яких є сканер відбитків пальців, зможуть підтверджувати особу з допомогою біометричного пароля. крім того, платформа використовує систему захисту, яка дозволяє безпечно користуватися BankiID навіть на заражених вірусами смартфонах.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас