Як "з нуля" створити ОСББ (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як "з нуля" створити ОСББ (інфографіка)

Нерухомість
2256
Перш ніж в будинку з’явиться ОСББ, потрібно зробити кілька кроків.
Для початку необхідно створити ініціативну групу з не менше ніж трьох осіб. Їм доведеться: вивчити законодавчі підстави та особливості функціонування ОСББ, провести інформаційно-роз’яснювальну роботу серед співвласників і підготувати проекти документів (статуту та протоколу установчих зборів).
Потім потрібно скласти список всіх співвласників — з даними про площу належних їм квартир. Інформацію можна отримати з Держреєстру речових прав на нерухоме майно, БТІ. Залишається ще один шлях: опитування співвласників з проханням надати документи на свої квартири.
Як "з нуля" створити ОСББ (інфографіка)
Ініціативна група зобов’язана проінформувати кожного співвласника (або особисто вручити повідомлення під особистий підпис або рекомендованим листом) про проведення установчих зборів не менше ніж за 14 днів до призначеної дати.
Кожен співвласник (його представник) у ході голосування має кількість голосів, пропорційну частці загальної площі квартири чи нежитлового приміщення співвласника у загальній площі всіх квартир і нежитлових приміщень, розташованих у багатоквартирному будинку. Рішення вважається прийнятим, якщо за нього проголосувало більше половини загальної кількості всіх співвласників. Установчі збори приймають рішення про створення об’єднання та затверджують його статут. Якщо після зборів так і не було набрано необхідної кількості голосів “за” або “проти”, проводиться письмове опитування співвласників, які не голосували на установчих зборах.
Для реєстрації ОСББ уповноважений установчими зборами подає державному реєстратору такі документи: заяву про держреєстрацію юрособи; примірник статуту; примірник оригіналу протоколу зборів.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас