Російський ВЭБ отримав пропозицію про продаж "Промінвестбанку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російський ВЭБ отримав пропозицію про продаж "Промінвестбанку"

Фондовий ринок
1154
Внешэкономбанк уже отримав індикативну пропозицію щодо продажу дочірнього Промінвестбанку (ПІБ, Київ).
Про це заявив голова ВЭБу Сергій Горьков журналістам у п’ятницю.
“У нас вже з’явилися інтересанти з придбання. Можу сказати, що навіть є індикативна пропозиція, вона нас не дуже влаштовує, ми думаємо, що, напевно, до осені отримаємо більш реалістичну пропозицію”, – зазначив Горьков.
За його словами, для ВЭБу важлива наявність “серйозного покупця”, у якого є можливість повернути установі надані ПІБу міжбанківські кредити.
“Покупець повинен бути зрозумілий, прозорий і мати кошти. В Україні не так багато таких покупців”, – сказав Горьков.
Він зазначив, що стара команда Промінвестбанку, на його думку, була неефективною. “Та ситуація, яка склалася в банку в березні-квітні, в основному була пов’язана з помилками команди і не більше того. Я бачу, що там відсотків 25 витрат можна оптимізувати”, – сказав глава ВЭБу.
Горьков пояснив, що головне завдання, яке належить вирішити під час продажу ПІБу – міжбанківські кредити на кількасот мільйонів доларів.
“Питання, в які терміни будуть повертатися МБК, на яких умовах, це дуже комплексне питання. У квітні ми відмовилися від пропозиції (продати ПІБ. – Ред.), тому що не було гарантій повернення МБК”, – повідомив топ-менеджер.
Він також розповів, що інтерес до покупки активу є і у місцевих, і у зарубіжних інвесторів, “Альфа-груп” не проявляла інтересу до угоди.
У четвер, 23 червня, Горьков офіційно оголосив про призначення нового голови правління української “дочки” держкорпорації – Андрія Рожка.
Промінвестбанк належить ВЭБу на 99,4%. У середньостроковій перспективі ВЭБ намірений продати ПІБ, як і російські банківські “дочки”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас