Держдума ухвалила "антитерористичні поправки": тепер в Росії можуть посадити за неінформування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держдума ухвалила "антитерористичні поправки": тепер в Росії можуть посадити за неінформування

Світ
1366
Згідно з документом, збільшуються терміни і штрафи за кількома статтями, знижується вік відповідальності за злочини до 14 років.
Так, збільшується відповідальність за заклики до терористичної діяльності та виправдання тероризму в інтернеті. До Кримінального кодексу також вводиться стаття “Неповідомлення про злочин”. Максимальне покарання за цією статтею – позбавлення волі на термін до року.
Законопроект також зобов’язує операторів зберігати дані клієнтів протягом півроку і надавати їх правоохоронним органам. Йдеться про листування, дзвінки і файли, якими обмінюються користувачі. Схвалені поправки знижують з 16 до 14 років вік, починаючи з якого людина підлягає кримінальній відповідальності за участь у масових заворушеннях, викрадення літака, організацію незаконного збройного формування і за неповідомлення про злочини.
У початковій версії він пропонував заборонити виїзд з країни громадянам Росії в тому випадку, якщо у них є незнята судимість за здійснення діяльності, пов’язаної з терористичною за статтями про захоплення влади, насильницьке утримання влади, збройний заколот або злочинами екстремістського спрямування.
У четвер, 23 червня, комітет Держдуми з безпеки та протидії корупції виключив із законопроекту норму про позбавлення громадянства.
З нової версії тексту законопроекту зникли ухвалені 22 червня у другому читанні норми про те, що особи, які мають два громадянства, будуть позбавлятися громадянства Росії за вступ на роботу в іноземні спецслужби, а також вчинення терористичних і екстремістських злочинів.
Крім того, комітет Держдуми виключив із законопроекту положення, яке пропонувало обмежити виїзд за межі Росії громадянам, які мають судимість за терористичні злочини.
За матеріалами:
Дождь
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас