Житло в Брукліні визнано найбільш "недоступним" в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Житло в Брукліні визнано найбільш "недоступним" в США

Світ
2108
Найскладнішим районом для купівлі житла у США з точки зору цінової доступності є Бруклін (Нью-Йорк) – середньої зарплати не вистачить на придбання будинку в ньому, навіть якщо не витрачати її ні на що інше, повідомляє MarketWatch.
Друге і третє місця з 417 найбільш густонаселених районів США займають округи Марін і Санта-Крус в Каліфорнії, свідчать дані дослідження, проведеного агентством нерухомості RealtyTrac на основі даних американського Бюро трудової статистики (BLS).
“В кожному з цих трьох випадків сталося так, що через високі ціни у центрі міста – на Манхеттені, в Сан-Франциско і Сан-Хосе – багато людей переїжджають у Бруклін, Марін, Санта-Крус, що піднімає ціни в цих районах, – заявив віце-президент RealtyTrac Дарен Блумквіст. – Тим часом зарплати в цих районах не встигають наздоганяти ціни”.
Середній американець витрачає близько 35% своєї зарплати, щоб купити будинок в звичайному районі. Міністерство житлового будівництва і містооблаштування США не рекомендує витрачати на житло більше 30% своєї зарплати, бо інакше громадяни можуть залишитися без коштів на найнеобхідніше.
А в Брукліні, округах Марін і Санта-Крус цей показник ще вищий: 121,7%, 118,1% і 113,5% відповідно.
За даними агентства нерухомості Douglas Elliman, незважаючи на високі ціни, попит на житло в цих трьох районах тільки зростає. За I квартал 2016 року було продано більше будинків, ніж за той же період у попередньому році і за більш високою ціною.
Загалом, американці стали більше купувати будинків у зв’язку з уповільненням темпів зростання цін на нерухомість, підвищенням зарплат, падінням процентних ставок по кредитах. Порівняно з минулим роком ставка по іпотеці терміном на 30 років зменшилася на 37 базисних пунктів, а зростання цін на житлову нерухомість у річному вираженні сповільнилося в двох третинах районів порівняно з минулим роком, зазначив Д.Блумквіст.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас