В Одесі через дощі та інфляцію піднімуть ціни на хліб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Одесі через дощі та інфляцію піднімуть ціни на хліб

Аграрний ринок
530
Через аномально дощовий початок літа в Одеській області можуть виникнути проблеми з урожаєм і як наслідок – подорожчають хліб, олія і кормовий ячмінь.
Як розповів директор Одеського селекційного інституту В’ячеслав Соколов, через дощі врожайні втрати злакових можуть скласти до 30%. «Пов’язано це з тим, що через рясні опади аграрії не встигли вчасно захистити рослини від хвороб і шкідників. Як результат, хвороби листя – бура іржа, на деяких посівах може бути втрата врожаю до 30%», – розповів експерт. В цілому по Одеській області ситуація неоднакова, стверджує депутат Одеської облради, аграрій Іван Кюссе.
«У південних районах області (Ізмаїльському, Кілійському) вже має починатися прибирання ячменю. І дощі, звичайно ж, могли нашкодити початку збирання, може статися вилягання рослин», – говорить він. По пшениці експерт ніяких ризиків не бачить, оскільки ця культура ще не достигла. «У північних районах області поки ситуація не впливає на посіви. Вони перебувають ще в стадії достигання – і ячмінь, і пшениця. Оскільки дощова погода закінчилася, проблем не буде», – припустив Іван Кюссе.
Новий урожай тільки починають прибирати, а компанія «Одеський коровай» – хлібний монополіст ринку – вже говорить про те, що зростання ціни на хліб не уникнути, правда, пов’язують це з інфляцією 2015 року. «До кінця 2016 року розглядається можливість збільшення відпускних цін на хліб на рівні 10-12%», – повідомив комерційний директор компанії Олександр Куліков. Таким чином вартість хліба має всі шанси сягнути 9-10 грн.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас