На ринок нерухомості вже вплинуло зростання "комуналки", - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На ринок нерухомості вже вплинуло зростання "комуналки", - експерт

Нерухомість
6616
Цілком можливо, що влітку ціни на нерухомість впадуть на 3%, вважає голова комітету статистики і аналітики Асоціації фахівців з нерухомості Едуард Бразас.
“Влітку ринок дуже млявий, можна також очікувати стабілізації за рахунок того, що пропозицій мало, немає об’єктів на ринку”, – додає експерт.
До речі, вже зараз на ринок вплинуло зростання “комуналки”. Якщо раніше в Києві будували просторі квартири, зараз, враховуючи вартість обслуговування житла, більшість нових проектів мають “помірні метражі”, розповідає голова комітету статистики і аналітики Асоціації фахівців з нерухомості.
“На ринок нерухомості накладні витрати (“комуналка”, – прим. Ред.) вплинули. 90% угод вже зараз знаходяться в дешевому сегменті. Ті 10%, які залишаються, на них це не вплине. Переорієнтація була давно, що на вторинному, що на первинному ринках”, – розповідає експерт.
Водночас Максим Бабуряк зазначає, якщо в цьому році економіка почне зростати, а курс долара залишиться на колишньому рівні, вже до кінця року можливе зростання цін на нерухомість.
“Першими розбирають дешеві квартири. Якщо їх на ринку залишиться менше, то підвищення цін може відбутися за рахунок того, що на ринку буде висока конкуренція на дешеве житло, і низький попит на дороге”, – розповідає ріелтор.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас