В Україні очікують зниження цін на молоко і масло — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні очікують зниження цін на молоко і масло

Аграрний ринок
586
В Україні прогнозують зниження цін на молоко і масло. Про це повідомляє прес-служба ДП “Держзовнішінформ”.
“Ситуація на українському і європейському ринку молокопродуктів залишається складною через низькі цін їх реалізації. Для збереження прийнятної маржі переробники змушені знижувати ціну на сировину. В середньому молоко зараз закуповують по 4,2 гривні за кілограм”, – наголошується в повідомленні.
Як зазначається, падіння світових цін на сухе знежирене молоко призвело до зниження закупівельних цін європейських трейдерів на українську продукцію до рівня, який фактично є неприйнятним для вітчизняних компаній-експортерів при стабільному курсі гривні. Експортні ціни на цей вид продукції складають 1 250-1 400 доларів за тонну. Обмежений збут і низькі ціни вплинули також і на ринок супутнього продукту виробництва СОМ, а саме вершкове масло.
“Ціна на масло 82% жирності стартує з 2 300 доларів за тонну для країн далекого зарубіжжя. Трохи дорожче товар коштує на ринках СНД – 2 500-2 600 дол за тонну. Відповідно, споживачі на внутрішньому ринку не поспішають закуповувати великі обсяги, розуміючи, що у продавців немає іншого виходу і вони будуть змушені знижувати вартість. Зараз ціни на внутрішньому ринку становлять 59 000-63 000 за тонну”.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що виробництво м’яса в Україні за 5 місяців зросло на 1,4%.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас