Україна очікує допомогу Канади в реформуванні системи надрокористування, - Семерак — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна очікує допомогу Канади в реформуванні системи надрокористування, - Семерак

Нерухомість
162
Україна очікує технічну допомогу Канади в реформуванні системи надрокористування.
Про це УНН повідомили в прес-службі Мінекології.
“Ми вдячні експертам Організації геологічних служб Європи, Геологічної служби Канади і Геологічної служби США, які провели незалежну оцінку Держнадр України. Сподіваємося на технічну допомогу та впровадження в Україні аналогічної реформи в сфері надрокористування, яка вже успішно працює в канадській провінції Альберта”, – зазначив міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак під час канадсько-українського бізнес-форуму в Торонто.
Остап Семерак також висловив надію, що канадські та українські експерти працюватимуть спільно в рамках проектного офісу, який створюється в Міністерстві.
Так, проектний офіс буде займатися реалізацією реформ у сфері надрокористування, державного нагляду у сфері охорони навколишнього середовища, поводження з відходами, а також буде сприяти імплементації міжнародних зобов’язань.
“Сьогодні екологічне вивчення і раціональне використання надр потребує термінового реформування Державної служби геології та надр України. Видобуток бурштину і масова корупція в сфері надрокористування свідчать про неефективну роботу даного органу. Саме тому ми почали процес реформування законодавства України в сфері надрокористування і плануємо залучити до цієї роботі європейських експертів “, – додав Семерак.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас