Польща зрівняє зарплати українських заробітчан і поляків, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польща зрівняє зарплати українських заробітчан і поляків, - ЗМІ

958
У Польщі працюють над зміною умов праці для іноземців.
Про це розповів заступник міністра з питань сім’ї, праці і соціальної політики Польщі Станіслав Швед, пише “Польське радіо”.
Зокрема, чиновники планують зрівняти заробітні плати найманих робітників з-за кордону і поляків. Нововведення вступить в силу з 1 січня 2017 року.
“Триває робота над застосуванням так званої сезонної директиви, щодо працевлаштування іноземців, яка повинна бути задіяна з 1 січня 2017 року», – розповів Швед.
Сезонна директива охоплює справи прибуття і перебування громадян третіх країн з метою працевлаштування на сезонну роботу.
Представник відомства праці зазначив, що будуть зміни в так званих короткострокових заявках при одночасному збереженні спрощеної форми працевлаштування та також параграф по однакових умовах праці та зарплат.
Заступник міністра сім’ї, праці і соціальної політики Польщі зазначив, що сезонною роботою в основному зацікавлені громадяни України.
У минулому році було видано 800 000 заявок на роботу в Польщі. Працювало півмільйона людей. В цьому році, до середини травня, надійшло 500 тис заявок на працевлаштування іноземців, тому до кінця року замовлень передбачається вже більше мільйона.
Польські чиновники прагнуть і надалі зберегти можливість іноземцям працювати в сільському господарстві, в послугах і будівництві, але щоб цей механізм був щільним, і умови праці прибулих були на тому ж рівні, що і в місцевих працівників.
“Ми знаємо, що при сьогоднішній системі заявок, особливо з української сторони, бувають різні зловживання, покупка таких заявок. І з польської сторони ми до кінця не знаємо ті особи дійсно прибули на роботу з України і фактично працюють, або таке оформлення іноді використовується для отримання візи “, – підкреслив віце-міністр.
Як відомо, в 2015 році заробітчани переказали в Україну більше 2,5 мільярда.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас