УКБС порахувала, скільки втратив бізнес через банкрутство 77 банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УКБС порахувала, скільки втратив бізнес через банкрутство 77 банків

Кредит&Депозит
1568
Асоціація “Український кредитно-банківський союз” заявляє про втрату бізнесом 82 млрд гривень через банкрутство 77 банків.
Про це йдеться в повідомленні асоціації.
“У 2014-2016 роках через визнання неплатоспроможними і ліквідації 77 банків (понад 40% діючих на 1 січня 2014 роки) банківська система України втратила 435 млрд гривень активів, що становить приблизно 22% ВВП”, – йдеться в офіційному зверненні асоціації.
Констатується, що підприємства реального сектора економіки втратили в банках, визнаних неплатоспроможними, оборотних коштів близько 82 млрд гривень (або чверть усіх коштів бізнесу, розміщених на рахунках в банках на 1 січня 2016 року).
З огляду на, що на ліквідацію банки потрапляють з мінімумом ліквідних активів (в середньому 20%, за даними Фонду гарантування вкладів), повернення коштів бізнесу за рахунок продажу майна таких банків представляється малоймовірним.
Таким чином, відбувається не тільки зменшення кредитної підтримки економіки з боку банківського сектора, але і втрата підприємствами оборотних коштів, що веде до закриття бізнесу, зірваних контрактів, в тому числі закордонних, штрафів і санкцій до українських виробників тощо.
При цьому страхові компанії і учасники ринку кредитної кооперації втратили близько 2 млрд гривень ліквідних коштів, якими повинні забезпечувати виплати застрахованим і постраждалим особам, а також вкладникам кредитних спілок.
Інвестиційні фонди і недержавні пенсійні фонди втратили близько 1 млрд гривень ліквідних коштів.
Нагадаємо, в даний час в Україні залишилося 103 банки з банківською ліцензією.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас