Мінрегіонбуд має намір знизити облікову ставку при видачі кредитів на термомодернізацію житла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінрегіонбуд має намір знизити облікову ставку при видачі кредитів на термомодернізацію житла

Кредит&Депозит
260
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства має намір знизити облікову ставку при видачі кредитів на термомодернізацію житлового фонду.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби міністерства з посиланням на віце-прем’єр-міністра, міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка.
“У зв’язку з тим, що Нацбанк з 22 квітня знизив облікову ставку з 22% до 19% річних, а потім і до 18%, ми спробуємо зменшити облікову ставку при видачі” теплих “кредитів”, – заявив Зубко.
За його словами, до фінансування держпрограми приєдналися муніципалітети, які компенсують частину відсотків по кредитах, узятих населенням або об’єднаннями співвласників багатоквартирних будинку (ОСББ).
“Мова йде про компенсацію 15% річних за рахунок місцевих бюджетів. Таким чином, люди повертають тільки 60-70% тіла кредиту, а реальна ставка для них становить 10%”, – підкреслив Зубко.
Він також висловив думку, що якщо Фонд енергоефективності видаватиме пільгові кредити під 5% річних строком на 15-20 років, то енергомодернізації житла стане масовою.
Нагадаємо Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства констатує необхідність термомодернізації близько 90% багатоповерхових житлових будинків.
Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження оцінює повну термомодернізацію житлового фонду в 48,5-86,9 млрд доларів.
Енергетичне співтовариство підтримує законопроект про енергетичну ефективність будівель.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас