Кубів прокоментував розслідування НАБУ по "рефінансу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кубів прокоментував розслідування НАБУ по "рефінансу"

Кредит&Депозит
849
Перший віце-прем’єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі та екс-глава НБУ Степан Кубів зазначає колективність прийняття рішень правлінням Національного банку по виділенню рефінансування за часів його керівництва.
Про це він повідомив в середу на брифінгу.
“Жодного рефінансування, коли хоча б одна людина була проти (з керівництва НБУ) або утримався, не було. Якщо виникали питання, ми ставили питання, правління сиділо разом і з’ясовувало проблему. Потім приймали або не приймали рішення. В основному ми не приймали, тому що бажаючих (отримати рефінансування) було багато “, – сказав Кубів.
Він нагадав, що в 2014 році, коли змінилася влада, на єдиному казначейському рахунку уряду було 108 тисяч гривень, а відтік депозитів з банківської системи за час його керівництва НБУ було 150 млрд гривень.
“Стояло питання, що банківська система після великого відтоку, вона просто почала розвалюватися, міжнародна довіра, ліміти закривалися. Потрібно було робити швидкі дії. Ми зберегли банківську систему і за кожен крок, який я робив в НБУ, я відповідаю за законом”, – зазначив Кубів.
Він вважає своїм досягненням збільшення золотовалютних резервів НБУ, стабілізацію банківської системи і призупинення відтоку депозитів.
Як повідомлялося, Національне антикорупційне бюро підозрює посадових осіб Національного банку в розтраті 12 млрд гривень шляхом незаконного виділення в 2014-2015 роках рефінансування 7 банкам.
З 24 лютого по 19 червня 2014 року головою Національного банку був Степан Кубів.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас