Airbus може збільшити дальність польоту лайнера A330neo — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Airbus може збільшити дальність польоту лайнера A330neo

Технології&Авто
422
Європейський літакобудівний концерн Airbus Group розглядає можливість модифікації лайнера моделі A330neo, потенційного конкурента 787-9 Dreamliner від Boeing, з метою збільшити його дальність польоту або дозволити перевозити більше пасажирів, заявив операційний директор Airbus Джон Лехі.
Як очікується, зміни допоможуть компенсувати конкурентну перевагу Dreamliner в плані дальності польоту, наводить слова Дж.Лехі The Wall Street Journal. Dreamliner, експлуатований з 2011 року, здатний пролетіти на 2370 км далі, ніж A330neo, перші поставки якого відбудуться в кінці наступного року. При цьому, як зазначив операційний директор Airbus, літак його компанії буде значно дешевше конкурента.
За словами Дж.Лехі, остаточне рішення з цього питання ще не прийнято. Компанія постарається уникнути істотних змін в конструкції літака, таких як зміцнення шасі. При цьому двигун літака, вироблений Rolls-Royce Holdings, цілком здатний витримати збільшене навантаження.
Разом з тим Airbus все ще роздумує над тим, чи варто починати розробку нового, ще більш місткого лайнера, під назвою A350-1000, щоб скласти конкуренцію знаходиться в процесі проектування Boeing-777x. Дана модель з’явиться на ринку не раніше 2020 року і буде здатна прийняти на борт на 40 пасажирів більше, ніж найбільша з існуючих моделей Boeing.
“Ми впевнені, що зможемо розробити модель, але не впевнені, чи варто нам цим займатися”, – зазначив глава виробничого підрозділу Airbus Фабріс Берж’є. За словами Дж.Лехі, розробка нового лайнера буде коштувати кілька мільярдів доларів.
У компанії є побоювання з приводу потенційного попиту на нову модель, а також з приводу того, що її поява на ринку може скоротити замовлення на інші літаки Airbus.
Останнім часом спостерігається деяке зниження числа замовлень Airbus. Якщо в останні три роки компанія отримувала щорічно понад 1 тис. Замовлень, то в січні-квітні поточного року їй вдалося отримати всього 92 замовлення. Найбільша угода на поставку 118 літаків Ірану все ще знаходиться в процесі узгодження, зокрема, компанії належить отримати фінансові гарантії та ліцензії на експорт, але Ф.Бержье висловив упевненість в тому, що контракт буде підписаний до кінця року.
Airbus поставила собі за мету отримати 650 замовлень в поточному році. При цьому обсяг замовлень, які компанії ще належить виконати, перевищує 6,7 тис. літаків.
За матеріалами:
The Wall Street Journal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас