"Східний Трамп" продає свою яхту заради пенсій і зарплат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Східний Трамп" продає свою яхту заради пенсій і зарплат

Світ
905
Обраний президент Філіппін Родріго Дутерте оголосив про намір продати належну главі держави яхту Ang Pangulo.
Про це повідомляє Yacht Harbour.
За словами Дутерте, виручка від продажу піде на підвищення зарплат медперсоналу і на пенсії ветеранам збройних сил країни. Початкова ціна яхти оголошена не була.
Яхта Ang Pangulo була побудована в Японії в 1958 році і отримана урядом Філіппін в рахунок репарацій за Другу світову війну. Назва судна означає на філіппінському мовою “Президент”. Яхта довжиною 77 метрів і водотоннажністю 2,2 тис. тонн здатна розвивати максимальну швидкість 18 вузлів (33 кілометри на годину). Місткість – 44 пасажири при команді в 81 чоловік. Судно обладнане посадочним майданчиком для вертольота.
У різний час на яхті гостювали такі знаменитості, як танцюристи балету Рудольф Нурієв і Марго Фонтейн, піаніст Ван Кліберн і кіноактриса Брук Шилдс. У 1986 році яхта вже виставлялася на торги тодішнім президентом Філіппін Корасон Акіно з початковою ціною в $ 5,5 млн, проте покупця не знайшлося.
71-річний політик Родріго Дутерте став новим президентом Філіппін за підсумками виборів, які відбулися 9 травня 2016 року. На посаду він вступить 30 червня.
Дутерте отримав прізвисько “східний Трамп” через низку сумнівних висловлювань, зроблених під час передвиборної кампанії.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас