США поступилися першістю найбільш конкурентоспроможної економіки в світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США поступилися першістю найбільш конкурентоспроможної економіки в світі

Світ
1749
Сполучені Штати поступилися першим місцем в рейтингу конкурентоспроможності економіки, повідомляє Прайм з посиланням на звіт Міжнародного інституту управлінського розвитку (IMD).
“Перший рядок рейтингу дістався Гонконгу, який вже був лідером в 2012 році. США, які лідирували три роки поспіль, опустилися на третє місце. Друге місце дісталося економіці Швейцарії. На четвертому і п’ятому місцях – Сінгапур і Швеція відповідно”, – йдеться в повідомленні .
Відзначається, що Гонконг став лідером рейтингу завдяки прихильності створенню сприятливого середовища для бізнесу, Швейцарія була відзначена за її якість, пояснив глава IMD Артуро Бріс.
США як і раніше мають кращі економічні показники в світі, але є багато інших факторів, які ми беремо до уваги при оцінці конкурентоспроможності”, – розповів він.
“Китай свої позиції в рейтингу конкурентоспроможності послабив, опустившись на три позиції, з 22-го місця на 25-е. На останньому місці рейтингу опинилася Венесуела, вона займає 61-й рядок”, – зазначає видання.
Рейтинг IMD включає в себе 61 країну світу з різним рівнем національного доходу і різними політико-економічними системами державного управління. Шкала конкурентоспроможності економіки демонструє наскільки країни здатні створювати умови для ефективного розвитку бізнесу та зростання ВВП. Рейтинг складається з 1989 року.
За матеріалами:
ПРАЙМ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас