Анкара вважає неприпустимим висунення ЄС завищених вимог для лібералізації візового режиму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Анкара вважає неприпустимим висунення ЄС завищених вимог для лібералізації візового режиму

Світ
236
Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу застеріг Євросоюз від висунення завищених умов для лібералізації візового режиму для турецьких громадян.
Коментуючи вимогу ЄС про внесення змін до антитерористичного законодавства Туреччини, М.Чавушоглу заявив журналістам, що “в даний момент Туреччина веде боротьбу з безліччю терористичних організацій і в подібній ситуації вносити зміни в законодавство з питання боротьби з тероризмом неможливо”.
В Євросоюзі повинні усвідомити, що в подібній формі говорити з Анкарою, не можна, підкреслив міністр, якого цитують в понеділок турецькі ЗМІ.
“Точно так само вони (ЄС – ред.) свого часу вчинили з Україною, поставивши питання руба: або Київ з ними, чи ні. Так само вони “морочили голову” Грузії. І що сталося в результаті? Втратила два регіони”, – сказав міністр, зазначивши, що “ЄС повинен бачити в Туреччині довгострокового партнера”.
М.Чавушоглу також піддав критиці США за зволікання в поставках Туреччини і розгортанні на кордоні з Сирією американських реактивних систем залпового вогню. Раніше повідомлялося, що згідно з досягнутою домовленістю ці системи повинні були бути розміщені на кордоні з Сирією в травні.
“Тепер уже озвучується дата в серпні 2016 року. На жаль, США не тримають обіцянок”, – сказав глава МЗС Туреччини. “Ми повністю готові прийняти комплекси, однак замість цього Вашингтон відправляє до Сирії військовослужбовців в уніформах з емблемами терористів. Подібна позиція не має нічого спільного з союзницькими відносинами. Це – подвійні стандарти”, – підкреслив М. Чавушоглу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас