Європейські банки пропонують перевірити на стійкість до кіберзагроз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські банки пропонують перевірити на стійкість до кіберзагроз

Світ
106
Місцеві органи влади в державах-членах Європейського союзу повинні провести стрес-тести своїх фінансових інститутів на стійкість до кіберзагроз. Таку думку висловив голова Європейського банківського регулятора (European Banking Authority, EBA) Андреа Енріа.
Він зазначив, що проведення подібних стрес-тестів допоможе виявити недоліки в системі безпеки банків, яким, у свою чергу, може знадобитися виділення додаткового капіталу у зв’язку з можливими ризиками.
Зараз фахівці ЄВА розробляють рекомендації щодо величини капіталу, який банки повинні зарезервувати на випадок усіляких ризиків, у тому числі пов’язаних з IT. Рекомендації будуть опубліковані до кінця цього року.
Нагадаємо, в лютому хакерам вдалося викрасти 81 млн доларів з рахунків ЦБ Бангладеш у Федеральному резервному банку Нью-Йорка, використовуючи конфіденційні дані доступу до системи Swift. Потім стало відомо, що та ж група хакерів до цього спробувала вкрасти 1 млн доларів з в’єтнамської банку Tien Phong Bank і атакувала один з філіппінських банків.
Експерти з компанії Symantec вважають, що хакери, які атакували ці кредитні установи, можуть бути пов’язані з Північною Кореєю.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас