Уряд планує закупити ще патрульних машин на японські гроші — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд планує закупити ще патрульних машин на японські гроші

Казна та Політика
333
Кабмін має намір домовитися з японськими компаніями про направлення залишку коштів, отриманих від них в рамках “кіотського протоколу”, на закупівлі гібридних патрульних автомобілів.
Відповідне розпорядження уряд прийняв під час позачергового засідання в п’ятницю.
Презентуючи розпорядження, міністр екології Остап Семерак нагадав, що в серпні-вересні 2015 року, міністерство погодило з японськими приватними компаніями реалізацію 53 проектів по заміні звичайних світильників світильниками з LED-технологіями, проте в цьому проекті було виявлено корупцію, він зупинився, а в міністерстві почалися розслідування.
Таким чином залишок грошових коштів так і не був використаний.
За словами Семерака, в квітні і травні цього року міністерство екології проводило переговори з японцями з цього приводу і вони попросили до кінця місяця визначитися з тим, куди б Україна хотіла направити ці кошти.
Тому міністр попросив прем’єра Володимира Гройсмана доручити міністерству повідомити японцям про бажання України направити гроші на закупівлю гібридних машин для патрульної поліції.
У свою чергу міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підтримав цю пропозицію.
“Проект гібридних автомобілів для патрульної поліції підготовлений настільки якісно, що його сприймають наші партнери і оскільки залишок часу вже залишився ніякий, то це дуже правильне рішення і це вирішить багато питань”, – сказав він.
Кабмін підтримав це рішення одноголосно.
Як відомо, нинішні патрульні машини також були закуплені в Японії в рамках цього проекту.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас