Мінагропрод затвердив вимоги до продуктів з какао і шоколаду
Міністерство аграрної політики і продовольства наказом №157 затвердило вимоги до продуктів з какао і шоколаду, повідомляє асоціація “Укркондпром” на веб-сайті.
Згідно з повідомленням, цей документ дозволить уніфікувати із законодавством ЄС і з міжнародним стандартом “Кодекс Аліментаріус” вимоги до шоколадної продукції, розширити і гармонізувати класифікації кондитерських виробів і заповнити прогалини у вітчизняному регулюванні, що буде сприяти розвитку кондитерського експорту на європейський ринок.
За словами голови асоціації Олександра Балдинюка, Мінагропрод посилює вимоги до сировини, що використовується в кондитерському виробництві, що дозволить посилити позиції сумлінних виробників на ринку.
Мінагропрод встановив вимоги до мінімального вмісту какао-продуктів в чорному шоколаді – не менше 35%, в молочному – 25%, в білому – 20%.
“Безумовно, класифікація шоколаду міститься і в стандарті ГОСТ 3924” Шоколад. Загальні технічні умови “, але ГОСТи є необов’язковими, на відміну від наказу Мінагрополітики, який має силу технічного регламенту (законодавчого акту”), – коментує А.Балдинюк.
За матеріалами: Інтерфакс-Україна
Поділитися новиною