Український проект літака для польотів на Марс переміг в конкурсі NASA — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український проект літака для польотів на Марс переміг в конкурсі NASA

Технології&Авто
1287
Український проект Mars Hopper – модель літака, яка може літати на Марсі – увійшов до списку з шести переможців світового Хакатона NASA SpaceApps Challenge, вигравши приз глядацьких симпатій в категорії “Вибір людей”, свідчить інформація на офіційному сайті NASA.
Всього в цій категорії фахівцями було попередньо відібрано 128 проектів з більш ніж 1,2 тисячі. “Mars Hopper”, створений на Хакатони в Києві, в Україні – це концептуальний літак, пристосований для дослідження полюсів Марса і їх оточення, що використовує сухий лід з поверхні планети як паливо. Mars Hopper вирішує проблему в категорії Jet Set Mars, який передбачав розробку концепції рухомого пристрою, який би дозволив легко і швидко досліджувати складний марсіанський рельєф “, – йдеться в повідомленні.
Голосування за номінацію завершилося ще 22 травня, однак у NASA ретельно перевіряли всі голоси і можливі махінації. Тепер шість команд-переможців тепер зможуть відвідати запуск NASA на знаменитому космодромі на мисі Канаверал у Флориді. Однак українські винахідники підкреслюють, що боролися насамперед за престиж України, яка вперше бере участь в цьому конкурсі.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас