Паркінг в аеропорту "Бориспіль" обіцяють добудувати за півроку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Паркінг в аеропорту "Бориспіль" обіцяють добудувати за півроку

Казна та Політика
537
Міністерство інфраструктури планує протягом півроку завершити добудову паркінгу в міжнародному аеропорту “Бориспіль”, йдеться в презентації МІУ.
Добудова паркінгу буде проходити на умовах державно-приватного партнерства. МІУ сприймає цей проект як пілотний, очікуючи в подальшому розширити успішний досвід взаємодії з інвестором на інші проекти.
Радник міністра інфраструктури Олександра Клітіна розповіла, що мова йде про концесію і тепер потрібно займатися пошуком інвесторів.“Ми як міністерство маємо намір оголосити тендер і запросити консультанта з пошуку інвестора”, — пояснює Клітіна. За її словами, консалтингова компанія виконає техніко-економічне обґрунтування проекту, буде контактувати з потенційними інвесторами і збирати пропозиції. “Мета — провести прозорий тендер вже в серпні або вересні цього року”. — каже вона.
“Нам дуже важливо провести проект швидко, і ми маємо повну підтримку від Міністерства економічного розвитку і торгівлі та Фонду держмайна”, — говорить радник міністра.
Нагадаємо, паркінг біля основного терміналу D аеропорту “Бориспіль” планувалося побудувати ще до футбольного чемпіонату Євро-2012. В кінці грудня 2015 року МІУ розпорядилося прискорити проведення конкурсу з відбору інвесторів для реалізації проекту з будівництва.
У лютому 2016 року колишній міністр інфраструктури Андрій Пивоварський заявляв, що у фінансовому плані аеропорту на цей рік передбачено 168 млн грн на завершення будівництва паркінгу. За його словами, завершення будівництва було виключено з цільової програми розвитку аеропорту. Екс-міністр пояснював, що є два варіанти вирішення цього питання: або аеропорт добудовує своїми силами, або проводити новий конкурс і відбирають нового підрядника. Зараз, за оцінками МІУ, на завершення будівництва паркінгу потрібно близько 100 млн гривень.
Раніше, в серпні 2015 року суд розірвав договір аеропорту з генпідрядником з будівництва паркінгу та зобов’язав відшкодувати аеропорту основний борг у розмірі 93,4 млн гривень, а також пеню — 4,1 млн гривень і судові витрати — 74,3 тис гривень. Але у вересні 2015 року генпідрядник ( ПАТ Будівельне управління № 813) подав апеляцію на рішення про розірвання договору. На сьогоднішній день відкрито кримінальне провадження, бо підряднику був сплачений аванс, який той не відпрацював.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас