G7: Вихід Британії з ЄС загрожує новою світовою кризою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

G7: Вихід Британії з ЄС загрожує новою світовою кризою

Світ
519
Сім найбільш економічно розвинених країн світу – “Велика сімка” (G7) – висловилися за збереження Великобританії в складі Євросоюзу. Її вихід з ЄС, так званий Brexit, став би “серйозною небезпекою” для економічного зростання, попередили лідери країн G7 в декларації, прийнятій в п’ятницю, 27 травня, за підсумками дводенного саміту в японській Ісе-Сімі.
За словами канцлера ФРН Ангели Меркель, учасники зустрічі у верхах одностайні в думці, що Великобританія повинна залишитися в Євросоюзі, хоча будь-яких дебатів на цю тему на саміті не було. “Але рішення залишається за британськими виборцями”, – заявила Меркель журналістам.
Пасаж про референдум щодо виходу Великобританії з ЄС був несподівано включений в підсумкову декларацію, тим самим “велика сімка” висловила підтримку британському прем’єру Девіду Кемерону, передає dpa.
Крім того, в підсумковому документі саміту згадана міграційний криза, яка названа “глобальним викликом, що вимагає глобальної відповіді”. У документі підкреслюється, що число біженців, шукачів притулку та переселенців всередині власної країни досягло найвищого рівня після Другої світової війни.
У зв’язку з цим необхідно боротися з причинами, що змушують людей залишати свої будинки, а світовій спільноті слід докладати більше зусиль для запобігання конфліктів і стабілізації ситуації, зосередивши увагу на зменшенні бідності, а також зміцненні миру і верховенства права.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас