Україна не буде просити МВФ про об'єднання траншів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна не буде просити МВФ про об'єднання траншів

Казна та Політика
368
Уряд України не має наміру просити Міжнародний валютний фонд (МВФ) про об’єднання третього і четвертого траншів за програмою розширеного фінансування EFF незважаючи на значне відставання від початкового графіка їх виділення, повідомив перший віце-прем’єр – міністр економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) Степан Кубів.
“Ми провели роботу відповідно до регламенту, який є, який український уряд не змінюватиме. Ми домовилися, що міняти не можна: що є – то є”, – сказав він журналістам в Києві.
Як повідомлялося, відкрита в березні 2015 року чотирирічна програма EFF загальним обсягом SDR12,348 млрд (близько $ 17,11 млрд за поточним курсом) з першим траншем в $ 5 млрд спочатку передбачала щоквартальний перегляд програми, виділення в 2015 році ще трьох траншей по SDR1,18 млрд (близько $ 1,63 млрд) і зменшення квартальних траншів в 2016-2018 роках до SDR0,44 млрд ($ 0,61 млрд).
У той же час Україна змогла отримати лише перші два транші, частина першого в розмірі $ 2,7 млрд пішла уряду для підтримки держбюджету, тоді як одержувачем інших коштів традиційно став Нацбанк. Передбачається, що Фонд виділить третій транш на початку липня цього року.
Попередній уряд допускало можливість звернутися до МВФ з проханням про об’єднання третього і четвертого траншів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас