Казахські інвестори агресивні на ринку, - думка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Казахські інвестори агресивні на ринку, - думка

Кредит&Депозит
567
У казахських інвесторів вже склалася своя репутація в країні. Про це в ході економічного подкасту на порталі Finance.UA розповів Станіслав Дубко, голова правління Платформи розвитку публічно-приватного партнерства.
“Коли мова йде про входження казахського інвестора, перша думка яка виникає – чи не в складному положенні знаходиться та чи інша фінансова установа, компанія”, – відзначає він.
На думку Станіслава Дубко казахські інвестори є досить агресивними, намагаються влити гроші саме в актив з поганим станом.
“Іноді така стратегія діє щодо подальшого погіршення стану цього активу для того, щоб дешевше його купити. Потім все-таки у цього активу є шанс на подальше життя, якщо така угода все-таки відбулася, але буває і так, що інвестор себе проявив агресивно, дав якісь обіцянки, які потім не були виконані, і в процесі підготовки активу він втратив свою цінність “, – розповідає Станіслав Дубко.
Іноді стратегія на зниження призводить до того що продається актив взагалі втрачає всіляку вартість і йде з ринку, такі історії були після 2008 року.
“Ще можлива історія заходу якогось закордонного інвестора пов’язана просто з намаганням погасити негативний фон, дати хорошу позитивну новину, тому що, природно, захід зарубіжного інвестора сприймається на ринку, як позитивна новина. Таке відбувається навіть якщо перспектива дуже туманна, якщо переговори носять дуже умовний характер і продавець не вірить, що йому вдасться продати цьому інвестору свій актив “, – пояснює Дубко.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас