Литва вводить стартап-візи для українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литва вводить стартап-візи для українців

Світ
1549
Уряд Литви в середині квітня схвалив поправки в законодавство, які спростять отримання посвідки на проживання для підприємців з країн, які не є членами ЄС. У їх числі і українці. Законопроект ще має бути схвалений литовським парламентом. З огляду на підтримку уряду та бізнес-спільноти, це станеться до початку літа, повідомляє бізнес-видання Vz.lt.
Нові імміграційні правила прискорять отримання посвідки на проживання для високотехнологічних стартапів ранньої стадії з масштабується інноваційним продуктом або бізнес-моделлю.
Група сертифікованих організацій, таких як венчурні фонди і акселератори, сформує Startup Visa Committee. Він буде оцінювати кандидатів на право отримання стартап-візи. У разі позитивного рішення, засновники отримають посвідку на проживання терміном на рік, з можливістю продовження ще на рік. Після цього періоду, якщо стартап залучив інвестиції і створив робочі місця, засновники отримають можливість продовжити дозвіл на проживання.
Перелік галузей, для яких можна отримати стартап-візу, і докладні процедури будуть прописані, після затвердження реформ литовським парламентом.
Трирічний вид на проживання також зможуть отримати іноземні менеджери, які не інвестували власні кошти в компанію. Такі компанії повинні мати капіталізацію не менше 500 000 євро і десяти співробітників.
Робота над відповідними змінами до законодавства велася близько року. Вони покликані допомогти скоротити дефіцит висококваліфікованих фахівців і сприяти розвитку інноваційних напрямків.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас