Ахметов продає «Тримоб» і віддасть гроші державі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ахметов продає «Тримоб» і віддасть гроші державі

Фондовий ринок
4334
Телекомунікаційна компанія «Укртелеком» розраховує до кінця 2016 року продати 3G-оператора «Тримоб», а виручені кошти направити на погашення боргу за облігаціями перед державними банками.
Про це йдеться у фінансовому звіті компанії, повідомляє Форбс з посиланням на Капітал.
Може йтися про виплату 2 млрд гривень боргу «Укрексімбанку» і «Ощадбанку». У минулому році «Укртелеком» взяв на себе облігації своєї материнської компанії «ЕСУ» в цих банках. На початку 2011 року ЕСУ продала облігації на суму 4,2 млрд гривень «Укрексімбанку» і «Ощадбанку». Їй потрібні були гроші на завершення приватизації «Укртелекому». Компанія Ріната Ахметова досі не погасила частину боргу, а лише відстрочила його до кінця 2017 року.
Якщо операція з продажу «ТриМоб» не відбудуться і банки не отримають гроші, вони зможуть реалізувати своє право на 92,79% акції «Укртелекому», які передані їм в заставу.
Зараз «Укртелеком» веде переговори про продаж «ТриМоб» компанії «МТС Україна» (Vodafone). Ця угода перебуває на узгодженні в Антимонопольному комітеті України.
Нагадаємо, минулого тижня в АМКУ надійшла заява, яка може призупинити операцію з продажу «ТриМоб». Як повідомила державний уповноважений АМКУ Марія Процішен, клопотання написала одна з компаній, але її назва вона відмовилася розкрити.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас