Ціни на нафту наблизилися до $50 за барель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту наблизилися до $50 за барель

Енергетика
317
Ціни на нафту наблизилися до позначки $ 50 за барель в ході торгів середи, при цьому вартість американської нафти відновила максимум більш ніж семи місяців після виходу даних про більше, ніж очікувалося, скорочення запасів у США за минулий тиждень.
Підтримку нафтовому ринку надав також нічний підйом Уолл-стріт і сильні дані про продажі будинків у США, що підсилюють імовірність підвищення ключової ставки ФРС вже в червні.
Сьогодні вранці ф’ючерси на американську нафту WTI подорожчали на 0,65 відсотка до $ 49,27 за барель. Раніше був досягнутий максимум з середини жовтня – $ 49,35.
Ф’ючерси на нафту Brent на той час торгуються поблизу $ 49,19 за барель, на 1,19 відсотка вище попереднього закриття.
Запаси нафти в США скоротилися минулого тижня на 5,1 мільйона барелів до 536,8 мільйона, показали дані Американського інституту нафти (API) у вівторок. Це вдвічі перевищило очікування аналітиків, опитаних Рейтер.
Запаси бензину збільшилися на 3,6 мільйона барелів, а запаси дистилятів, включаючи топковий мазут і дизельне паливо, знизилися на 2,9 мільйона барелів, згідно з даними API.
Офіційні показники Управління енергетичної інформації (EIA) будуть опубліковані в середу в другій половині дня.
Ціни на нафту отримали підтримку від зростання на фондовому ринку США, який завершив торги вівторка підвищенням основних індексів, і проігнорували зміцнення долара, який в ході азіатської сесії в середу вранці наблизився до 10-тижневого піку по відношенню до євро. Зміцнення долара зазвичай робить імпорт дорожчим для покупців, що використовують інші валюти, що може призводити до зниження попиту.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас