Голова ОПЕК назвав "справедливу" ціну на нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова ОПЕК назвав "справедливу" ціну на нафту

Енергетика
1369
Барель нафти повинен коштувати не менше $ 65, щоб залучити інвестиції в галузь і гарантувати майбутні поставки.
Про це заявив міністр енергетики Катару Мохаммед бен Салеха аль-Сада. Він також припустив поновлення переговорів про замороження видобутку.
На його думку, нафта ще не торгується за “справедливою ціною”, необхідної для залучення інвестицій, незважаючи на відновлення ринку. В інтерв’ю AP він заявив, що “на даний момент вкрай потрібно”, щоб мінімальна ціна досягла $ 65 за барель.
Аль-Сада попередив, що в результаті падіння цін, що продовжується з 2014 року, існує загроза для майбутніх поставок. “Нафтовий ринок відновлюється повільно, але стійко. На щастя, фундаментальні фактори показують, що він рухається в правильному напрямку”, – сказав міністр.
Катарський чиновник, в даний час також є президентом ОПЕК, не виключив відновлення переговорів про замороження рівня видобутку нафти за участю найбільших експортерів.
У квітні на зустрічі в Досі вже була зроблена спроба досягти домовленості обмежити видобуток січневим рівнем. Саудівська Аравія в останній момент відмовилася приєднатися до угоди, мотивувавши це відсутністю на переговорах її регіонального суперника – Ірану.
Нагадаємо, 2016 рік почався з нового обвалу цін на нафту – вартість бареля Brent в січні вже пробивала $ 28 за барель.
За матеріалами:
The New York Times
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас