Google відмовиться від паролів в Android-додатках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google відмовиться від паролів в Android-додатках

Технології&Авто
434
Google планує відмовитися від паролів на користь нових систем, які враховують комбінацію біометричних та інших характеристик кожного користувача.
Система буде доступна для тестування розробникам додатків на Android до кінця року.
Про це заявив глава дослідницького підрозділу Google Деніел Кауфман на конференції для розробників I/З.
Сьогодні для безпечного входу в обліковий запис багато банків та інші підприємства вимагають не просто введення логіна і пароля. Вони, як правило, вимагають також введення унікального PIN-коду, який надходить користувачеві в смс-повідомленні або по електронній пошті. Така система називається двухфакторною аутентификацією, оскільки поєднує в собі те, що знає користувач (пароль) з чимось, що є в його розпорядженні (мобільний телефон).
Проект Abacus (саме таку назву носить нова розробка Google) дозволить користувачам розблокувати пристрій або увійти в додаток на основі оцінки декількох факторів: спосіб і швидкість введення даних, поточне місце розташування, розпізнавання голосу і особи і ін.
У червні до тестування системи в закритому режимі приступають відразу кілька фінансових компаній. А вже до кінця року систему планують представити на розгляд розробників Android-додатків.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас