В Україні можуть впасти ціни на сир, - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні можуть впасти ціни на сир, - експерти

Аграрний ринок
905
Сироварам стає “тісно” на ринку України. Маючи профіцитну сировину, багато операторів вирішили наростити випуск продукції, не маючи можливості реалізувати весь обсяг, відзначають аналітики InfAgro. пише “Сегодня”.
Таким чином, в Україні почали рости складські запаси сиру, що в найближчі час не дозволить продавцям збільшити ціни. Можливо, деякі виробники навіть ризикнуть відвойовувати для себе ринок за рахунок демпінгу, прогнозують експерти.
“Не виключено, що до початку літа ряд операторів буде “зливати” склади по 80 грн / кг – це все одно вигідніше, ніж зв’язуватися з виробництвом сухого молока і масла”, – відзначають ринкові аналітики.
При цьому продати надлишки продукції на експорт стає все складніше. Минулого місяця вивезення сиру склав близько 600 т, а експорт сирних продуктів опустився до позначки в 1,5 тис. т.
“Нових ринків збуту немає, на традиційних загострюється конкуренція. Багато підприємств продають товар навіть без прибутку, аби бути присутнім на зовнішніх ринках”, – пояснюють фахівці.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас