У Раді пропонують конфіскацію майна за офшори — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Раді пропонують конфіскацію майна за офшори

Казна та Політика
1406
Народні депутати пропонують притягувати до кримінальної відповідальності держслужбовців за умисне ухилення від сплати податків, вчинене з використанням офшорів.
Відповідний законопроект зареєстрований у Верховній Раді України.
“Прийняття даного законопроекту дозволить притягувати до кримінальної відповідальності осіб, які підпадають під дію Закону України “Про державну службу” за умисне ухилення від сплати податків, зборів, вчинене з використанням офшорних податкових юрисдикцій (офшорних компаній) або офшорних зон. Сприятиме активній боротьбі з виведенням грошових коштів, які належить сплатити до Державного бюджету, за кордон і реального покарання винних осіб “, – йдеться в пояснювальній записці до проекту.
Зокрема, державних службовців, які ухиляються від сплати податків, зборів з використанням офшорних податкових юрисдикцій, пропонується карати штрафом від 15 до 25 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна, якщо ці діяння призвели до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів в особливо великих розмірах.
Нагадаємо, нещодавно міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів (ICIJ) опублікував масштабне розслідування щодо офшорних компаній, які використовуються впливовими людьми для ухилення від сплати податків. Серед фігурантів офшорного скандалу – прізвища 12 діючих і колишніх світових лідерів, більш ніж 120 бізнесменів і 29 найбагатших людей зі списку Forbes.
Загальна кількість громадян в розслідуванні, пов’язаних з Україною, досягає двох десятків. А суми, про які йдеться в даних розслідування, досягають мільярдів доларів.
Вперше українські бізнесмени отримали можливість відкривати офшорні компанії в 1991 році. У квітні 1991 року швейцарська компанія Riggs Walmet Group оголосила про те, що виходить на український ринок з пропозицією про організацію компаній. Пропонувалася не тільки допомога в створенні безподаткових компаній, але і підтримка їх діяльності – внесення щорічних внесків до бюджету країни базування, забезпечення секретарських послуг з обробки нерегулярної пошти, організація щорічних зборів акціонерів, складання балансів тощо.
На сьогодні кількість офшорних зон зросла, використання їх є поширеними і загальновідомими явищем, оскільки більшість офшорних зон має відносно прості вимоги з ліцензування і регулювання фінансових компаній і інших фірм.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас