Міклош радить підняти пенсійний вік в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міклош радить підняти пенсійний вік в Україні

Особисті фінанси
3785
Радник прем’єр-міністра Володмира Гройсмана словацький реформатор Іван Міклош вважає, що Україна повинна провести пенсійну реформу, яка серед іншого включатиме в себе підвищення віку виходу на пенсію.
“Три роки тому витрати на пенсії в Україні становили 16% від ВВП. В два рази більше, ніж інші подібні країни. В інших країнах ці витрати становлять 8-10%. Перші кроки були зроблені зі скасуванням деяких привілеїв для різних груп громадян. Другий крок, який повинен бути зроблений, – це реформа першої компоненти пенсійної системи (солідарної частини, – ред.) в зв’язку з девальвацією, інфляцією, пенсійним віком. Вік виходу на пенсію необхідно міняти. Це теж непопулярна, але необхідна реформа, без неї система нестійка “, – сказав Іван Міклош. За його словами, на цьому також наполягає МВФ.
“Що ми зробили в Словаччині (я рекомендую вам зробити також). Не приймати рішення про нові терміни виходу на пенсію щороку, тому що це дуже чутливе рішення. Ми вирішили, коли я був міністром фінансів, встановити час виходу на пенсію за формулою. Ця формула передбачає, що час виходу на пенсію відсувається на півроку щороку “, – сказав радник прем’єр-міністра.
У Словаччині вік виходу на пенсію буде піднято до 65 років.
При цьому віце-прем’єр-міністр Павло Розенко запевняє, що уряд не збирається підвищувати вік виходу на пенсію.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас