Міністр соцполітики: Пенсійна система України - банкрут завдяки "попередникам" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр соцполітики: Пенсійна система України - банкрут завдяки "попередникам"

Особисті фінанси
4922
Міністр соціальної політики України Андрій Рева заявив, що дефіцит пенсійного фонду України досяг 145 млрд гривень ($ 5,8 млрд), що фактично означає банкрутство фонду.
“Весь бюджет пенсійного фонду – 257 млрд грн ($10,3 млрд), з них 145 млрд ($ 5,8 млрд) – дотація з держбюджету. Тобто пенсійний фонд – банкрут”, – говорить він.
Рева відзначив, що в ході дискусій з представниками МВФ сторони визнавали, що буде 145 млрд “дірка” в бюджеті пенсійного фонду, проте новий уряд України пов’язує її створення з діями попереднього уряду.
На думку Реви, “дірка” в бюджеті пенсійного фонду утворилася в результаті податкової політики попередників, які різко знизили єдиний соціальний податок з 38 до 22%, а податок на багатих пенсіонерів, навпаки, підвищили.
“Не ми приймали цей бюджет, брали інші, але ми не маємо наміру перекладати відповідальність і будемо вирішувати це питання”, – заявив Рева.
Раніше про дефіцит Пенсійного фонду в 145 мільярдів гривень заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман.
За його словами, варіантом виходу із ситуації є підвищення пенсійного віку.
Питання лише в тому, чи зможуть українці дожити до цієї самої пенсії. За словами наукового співробітника Інституту демографії ім. М. Птухи Наталії Левчук, в 2013-му середня тривалість життя чоловіків в Україні становила 66,3 року (в середньому на 12-14 років менше, ніж у країнах ЄС), а жінок – 76,2 року (на 8-9 років менше).
Відзначимо, за думки самого міністра, підвищення пенсійного віку – це крайній захід, на яку можна піти лише в крайньому випадку.
«Сьогодні питання про підвищення пенсійного віку немає ні в програмі уряду, ні в програмі президента, ні в програмах політичних партій», – запевнив Рева.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас