Кому в Україні найлегше знайти роботу (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кому в Україні найлегше знайти роботу (інфографіка)

Аграрний ринок
2679
Кількість офіційно зареєстрованих безробітних в Україні за квартал скоротилася на 4,7%.
Як свідчать дані Держстату, зокрема, за січень-березень знизилася частка людей, які числяться безробітними більше року — з 14,5% за підсумками грудня 2015 року до 13,2% за підсумками березня.
Основним формулюванням, за яким в Україні звільняють працівників, залишається угода сторін: частка звільнених з цієї причини серед тих, хто шукає роботу менше року, перевищила 40%. Вкрай рідко звільняють у зв’язку зі змінами в організації виробництва (сюди ж входять військовослужбовці, звільнені за скороченням чисельності або штату без права на пенсію).
Найчастіше знаходили роботу працівники з обслуговування, експлуатації та контролю за роботою технологічного обладнання, складання устаткування та механізмів — їх кількість серед безробітних зменшилась на 11,8%. Найрідше це вдавалося зробити представникам найпростіших професій і кваліфікованих працівників з інструментом — 0,8% і 1% відповідно.
Навантаження на вакантні посади при цьому за квартал скоротилося на 50,3%, до 94 безробітних на 10 вільних робочих місць. А потреба українських компаній у працівниках збільшилася майже вдвічі — з 25,9 тис. осіб до 49,9 тис. Причому 36,9% — більше третини всіх запитів — надходить з п’яти регіонів. Найбільше потребує в співробітників столиця — тут шукають 4,3 тис. осіб.
Водночас найменше шукають працівників у Закарпатській області (0,8 тис. осіб) і буремній Луганській, де необхідні 500 осіб.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас