Столична влада хоче вивести на ринок тепла власну компанію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Столична влада хоче вивести на ринок тепла власну компанію

Енергетика
427
Столична влада має намір вивести на ринок теплової енергії Києва власне комунальне підприємство (КП) “Київтеплоенерго”, повідомила прес-служба Київської міськдержадміністрації.
“Київтеплоенерго” покликане стати повноцінним гравцем на столичному ринку теплоенергетики. Підприємство буде займатися утриманням теплових мереж і обладнання, буде забезпечувати поставку тепла і гарячої води киянам … Столична влада планує почати процес демонополізації ринку “, – повідомляється в прес-релізі з посиланням на заступника голови міськдержадміністрації Петра Пантелєєва.
Рішення про створення “Київтеплоенерго” прийнято ще в 2006 році, проте, фактично, діяльність не велася.
“Зараз міська влада провела всю необхідну підготовчу роботу для того, щоб активувати його діяльність. Підприємство буде працювати разом з ПАТ” Київенерго “(належить ДТЕК Ріната Ахметова – ред.) І ТОВ” Еврореконструкція “(експлуатує Дарницьку ТЕЦ, входить в сферу контролю Анатолія Шкрібляка), що дозволить порівняти діяльність приватних і муніципальних підприємств, що працюють в однакових умовах “, – зазначено в повідомленні.
На першому етапі “Київтеплоенерго” обслуговуватиме теплові мережі та обладнання, перелік яких Київрада встановить своїм рішенням.
“Штат формуватиме виходячи з цих завдань. Плануємо, що бюджетні кошти будуть спрямовані лише на закупівлю необхідного обладнання для формування аварійної та технічної служби. Надалі “Київтеплоенерго” вийде на самоокупність”, – резюмували в Київській міськдержадміністрації.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас