Літак Solar Impulse 2 завершив в США 12-й етап кругосвітньої подорожі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Літак Solar Impulse 2 завершив в США 12-й етап кругосвітньої подорожі

Технології&Авто
817
Експериментальний літак Solar Impulse 2 (SI2) успішно завершив 12-й етап кругосвітньої подорожі, здійснивши переліт з Талса (штат Оклахома, США) в Дейтон (штат Огайо), повідомили в неділю організатори проекту.
Політ тривав близько 17 годин і пройшов без збоїв. Американські ЗМІ відзначають, що Дейтон не випадково був обраний в якості місця приземлення: саме в цьому місті виросли піонери авіації брати Орвілл і Уіолбур Райт.
Передбачається, що через кілька днів SI2 продовжить навколосвітню подорож. Його завдання – дістатися до міста Нью-Йорк. Експерти відзначають, що це буде непросто, так як літаку належить “лавірувати” у великому потоці пасажирських літаків.
Очікується, що на початку червня літак досягне Нью-Йорка, після чого почнеться підготовка до трансатлантичного польоту. Кінцевою точкою маршруту SI2 є місто Абу-Дабі (ОАЕ), звідки він і починав своє турне.
Навколосвітня подорож почалася 9 березня 2015 року. Solar Impulse 2 вже відвідав Оман, Індію, М’янму, Китай і Японію.
Метою кругосвітньої подорожі є не створення практичних моделей сонячних літаків, а демонстрація можливостей альтернативних джерел енергії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас