Нафта дешевшає на тлі повідомлень з Ірану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає на тлі повідомлень з Ірану

Енергетика
801
Світові ціни на нафту в понеділок знижуються на тлі повідомлень про те, що Іран на даний момент не має наміру заморожувати рівень видобутку нафти.
“Станом на 8:09 вартість липневих ф’ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent опускалася на 0,49% – до 48,48 долара за барель. Ціна липневих ф’ючерсів на нафту марки WTI – на 0,7% – до 48,07 долара за барель “, – йдеться в повідомленні.
У неділю керуючий директор Національної іранської нафтової компанії (NIOC) Рукнеддін Джаваді (Rokneddin Javadi) заявив, що Іран не має наміру зараз заморожувати видобуток або експорт нафти, так як країна поки не повернулася до досанкційного рівню. За його словами, це станеться лише до середини літа, хоча раніше він говорив, що на бажаний рівень країна вийде в червні.
Дані заяви викликали негативні настрої на ринку напередодні чергової зустрічі нафтовидобувних країн з питання заморозки рівня видобутку нафти, яка повинна відбутися в червні в Відні.
Раніше за підсумками зустрічі в Досі 17 квітня нафтовидобувні країни не дійшли згоди з заморожування рівня видобутку “чорного золота”. Ряд країн ОПЕК, в першу чергу Саудівська Аравія, несподівано стали наполягати на участі в угоді більш широкого кола учасників, в тому числі Ірану. Іран, у свою чергу, заявляв про готовність обговорювати питання по заморожуванню тільки після виходу на досанкціонний рівень в 4 мільйони барелів на добу і вважав недоцільним брати участь у зустрічі в Досі.
Крім того, на ціни впливають і дані від американської нафтосервісної компанії Baker Hughes, опубліковані в п’ятницю, свідчать про те, що число нафтових бурових установок в США за минулий тиждень не змінилась, а загальне число бурових установок в країні скоротилося незначно – на 2 одиниці , або на 0,5%, до 404 одиниць.
За матеріалами:
ПРАЙМ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас