Українці стали активніше шукати роботу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці стали активніше шукати роботу

Особисті фінанси
1294
У 2015 році українці почали активніше шукати роботу, порівняно з попередніми роками.
Про це розповів співзасновник Work.ua Артур Міхно.
“При приблизно однаковій відвідуваності у 2014 і 2015 роках, торік кількість відправлених резюме була на 35% більшою. У 2016 році здобувачі стали більш вимогливо ставитися до вакансій. Вони вже не готові на хоча б якусь роботу”, – сказав Міхно.
За його словами, це говорить про те, що ринок праці стає більшою мірою ринком шукачів.
“Про це також говорить фактор зростання кількості вакансії. Якщо за підсумками 2014 року їх стало менше на 50%, за підсумками 2015 – на 35%, то на сьогодні їх кількість зросла на 80%, досягнувши рівня 2013 року. І це не тільки на нашому ресурсі”, – заявив Міхно.
“Кожні 7 секунд на Work.ua з’являється нова вакансія, і за 7 секунд здобувачі відправляють 9 резюме, в день виходить понад 50 тисяч. Таку позитивну динаміку ми не спостерігали жодного разу за останні 10 років”, – зазначив він.
За словами Міхна, якщо порівняти перший квартал 2015 і 2016 років, то зарплата зросла приблизно на 25-30% як по вакансіях, так і по резюме.
Співзасновник Work.ua також висловив думку, що Україна вже пройшла дно економічної кризи.
“Більше того, ми спостерігаємо значне зростання вакансій навіть враховуючи той факт, що Work.ua єдиний ресурс, який ввів монетизацію за публікації більше однієї вакансії. У цьому сенсі ми навіть більш точно розуміємо, що компанії не експериментують, а дійсно мають намір наймати працівників і розвиватися”, – сказав він.
“Зараз ми бачимо зростання зарплат, збільшення числа вакансій і більш усвідомлене ставлення кандидатів до пошуку робочого місця. Це дуже позитивні тренди”, – підсумував Міхно.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас