Китайці запускають зерновий термінал в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайці запускають зерновий термінал в Україні

Аграрний ринок
1137
Компанія Cofco Agri Ukraine, що належить китайській Cofco Corporation – одному з найбільших світових виробників і постачальників сільгосппродукції і продуктів харчування, 19 травня офіційно запустить термінал в Миколаївському морпорту.
Про це повідомляється з посиланням на прес-службу компанії.
Даний термінал – одна з найбільших китайських інвестицій в розвиток транспортного потенціалу України, він є сучасним комплексом з перевалювання сільськогосподарської продукції.
Нагадаємо, потужність терміналу з перевалки зернових вантажів – 2,5 млн т на рік. Вартість проекту раніше оцінювалася в $75 млн.
Cofco – багатопрофільна державна організація, проводить закупівлю і трейдинг зернових, а також здійснює глибоку переробку зерна. Крім цього вона володіє готелями, торговельними центрами і виноградниками, а також СП з британським страховиком Aviva Plc. Заснована в 1949 році корпорація є одним з найбільших державних підприємств КНР. Завдяки серії поглинань компанія зараз володіє активами обсягом більше $ 71,9 млрд. Потужності зі зберігання зерна оцінюються в 31 млн тонн, з переробки – 89,5 млн тонн на рік, має представництва в 140 країнах світу.
У минулому році Cofco завершила покупку гонконгської Noble Group. В Україні Noble Group належало ТОВ “Нобл Ресорсиз Україна” (Київ), ТОВ “Новоолексіївський елеватор” (Херсонська обл.), ТОВ “Сателіт” (Київ).
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас