Шахраї придумали новий спосіб крадіжки грошей з банківських карток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шахраї придумали новий спосіб крадіжки грошей з банківських карток

Фінтех і Картки
4322
Шахраї знайшли новий спосіб крадіжки грошей з банківських карток українців. Про це розіслав попередження ПриватБанк.
Як наголошується в повідомленні банку, шахраї використовують розміщені в інтернеті приватні оголошення, в яких пропонують знижки від 50% на готелі та авіаквитки. Автор представляється родичем співробітника авіакомпанії, який має хороші знижки, або говорить, що його поїздку довелося скасувати і т. і.
Довірливий покупець переводить гроші на карту посередника, а у відповідь отримує ваучер з бронью на своє ім’я. Перевіряє бронь на сайті готелю – все в порядку.
Далі відбувається наступне, шахрай вкрав картку і хоче її перевести в готівку. Він знаходить супервигідні тарифи або гарячі тури і пише про них на форумах, в соціальних мережах. Коли жертва погоджується на вигідну пропозицію, шахрай платить за готель або квиток вкраденою карткою.
Справжньому власнику картки приходить SMS про списання грошей з карти. Він звертається в банк, банк – до свого постачальника послуг. Броня анулюється.
Втрати власнику картки відшкодує банк, а мандрівника, що нічого не підозрює при спробі заселитися в готель затримає поліція за крадіжку картки. А далі як пощастить: в кращому разі – зіпсований відпочинок, в гіршому – депортація, анулювання візи або навіть арешт.
Експерти радять уникати посередників, особливо приватних осіб, а номери в готелях і квитки бронювати тільки на офіційних сайтах. Крім того, не довіряйте пропозиціям про дешеві тури і готелі зі знижкою понад 50%. А в разі виникнення таких ситуацій – відразу звертайтеся в банк.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас