НКРЕКУ підвищила тарифи на тепло на 75-90% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКРЕКУ підвищила тарифи на тепло на 75-90%

Енергетика
4833
Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), підвищила тарифи на теплову енергію та послуги центрального опалення на 75-90% з 1 липня 2016 року.
Як повідомив глава регулятора Дмитро Вовк, відповідне рішення НКРЕКУ прийняла на засіданні в четвер.
“Відсоток залежить від підприємства (теплопостачання – ред.). Левова частка коригування пов’язана з рішенням уряду щодо ціни на природний газ, інше – перегляд заробітних плат відповідно до нового рівня мінімальних зарплат і рівня ЄСВ, зміна роздрібних тарифів на електроенергію, інше”, – сказав він.
Співрозмовник агентства підкреслив, що комісією затверджені заходи щодо збільшення рівня оснащеності житлового фонду будинковими лічильниками тепла з поточних 60% до 86%. “Ще 14% – в процесі і на совісті підприємств і органів місцевої влади. Кращий (за оснащеністю лічильниками тепла – ред.) Київ, гірші – Полтава та Тернопіль”, – сказав Д.Вовк.
Глава НКРЕКУ додав, що регулятор опрацьовує комплекс заходів, який дозволить в майбутньому знизити тарифи на тепло.
“Комісія проводить роботу із заміщення тепла з природного газу на тепло з вугілля там, де це можливо – серед таких міст Київ, Чернігів, Черкаси, Суми, Калуш. Короткострокові заходи щодо “розшивки” вузьких місць в генерації і передачі теплової енергії, виробництво тепла з вугілля дозволять знизити середньозважену ціну для цих міст”, – резюмував Д.Вовк.
Як повідомлялося, Кабінет міністрів з 1 травня встановив єдину граничну роздрібну ціну газу для побутових споживачів на рівні 6,879 тис. грн за 1 тис. куб. м, для виробників теплової енергії – 6,81 тис. грн за 1 тис. куб. м (з урахуванням тарифів на транспортування і ПДВ).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас