Україна побила рекорд Європи, іншої такої країни немає, - Бальцерович — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна побила рекорд Європи, іншої такої країни немає, - Бальцерович

Казна та Політика
13227
В Україні починається економічне зростання, і воно буде тривати, якщо будуть продовжуватися реформи.
Про це сьогодні, 5 травня, під час брифінгу повідомив співголова групи стратегічних радників з підтримки реформ в Україні Лєшек Бальцерович.
«Починається економічне зростання, і воно буде тривати, якщо будуть продовжуватися реформи і якщо буде підтримка не тільки в уряді, але перш за все в парламенті», – заявив він.
Також він зазначив, що Україні вдалося уникнути бюджетної катастрофи.
«Завдяки політиці уряду і влади ви уникли катастрофи по бюджету. Вам загрожувала катастрофа по бюджету через вихідну установку. Я пам’ятаю, дефіцит був 10% валового продукту, він знизився на 3%. Звичайно, робота не закінчена, але ви подивіться на цю різницю », – сказав Бальцерович.
Він також зазначив, що Україна вже не залежить від імпорту газу від «Газпрому».
«Кілька років тому, наскільки я пам’ятаю, це було більше 40 млрд куб. м. Цього року – нуль. Це рекорд Європи з диверсифікації, ніякої іншої країни такої немає. По-друге, настає і прискорюється процес диверсифікації експорту, почасти через російські санкції, через більш тісні контакти з європейською спільнотою. Тепер найголовнішим партнером для України по експорту є Європа », – пояснив реформатор.
Співголова групи стратегічних радників з підтримки реформ в Україні окреслив 4 головні цілі для країни.
“Якщо говорити про реформи, то є 4 головні цілі. По-перше, зміцнення стабільності фінансів, бюджету, банківської системи та економіки. Це дуже важливо для людей. Дуже погано, якщо є криза, фіскальна криза. І це дуже важлива передумова, щоб зміцнити економічне зростання. По-друге, реформи для зміцнення економічного зростання, по-третє, зміцнення законної держави, це включає боротьбу з корупцією, і по-четверте, це перебудова держави, включаючи справжню децентралізацію “, – повідомив Бальцерович.
За матеріалами:
112
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас