Єврокомісія погодила механізм "стоп-безвіз" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія погодила механізм "стоп-безвіз"

Світ
3298
Єврокомісія пропонує прискорити процес зупинки безвізового режиму.
Про це заявив віце-президент Єврокомісії Франс Тіммерманс на брифінгу в середу.
“Після тривалих дискусій з країнами-членами ми пропонуємо посилити механізм припинення безвізового режиму для всіх країн, з якими укладено”, – зазначив він.
“Механізм буде легше використовувати на підставі можливих причин для призупинення безвізового режиму і прискорення цього процесу”, – підкреслив Тіммерманс.
Таким чином, нова процедура буде поширюватися також на Україну – після того, як ЄС завершить надання нашій країні безвізового режиму.
За словами Тіммерманса, Єврокомісія також матиме право запустити процес припинення (suspension) безвізового режиму з власної ініціативи.
Законодавча пропозиція ЄК має бути опублікована, а після того має бути схвалена Європейським Парламентом та Радою ЄС (орган, в якому представлені уряди всіх країн-членів Євросоюзу).
У той же час поки неясно, чи йде мова про вже узгоджену пропозицію або тільки про початок її розробки.
Як відомо, раніше віце-прем’єр-міністр України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що в ЄС є дискусія щодо процедури тимчасового призупинення безвізового режиму для будь-якої окремо взятої держави.
“Це не має прив’язки до України – мова йде про єдиний механізм по відношенню до всіх країн, включно з балканськими державами. Через міграційну кризу держави ЄС всерйоз замислюються над цим”, – зазначила вона.
Нагадаємо, Єврокомісія 20 квітня оголосила про подачу законодавчої пропозиції щодо візової лібералізації для України.
За матеріалами:
Європейська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас