Найвидатнішим молодим економістом США в 2016 році визнаний українець — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найвидатнішим молодим економістом США в 2016 році визнаний українець

Світ
1877
Американська економічна асоціація 29 квітня присудила медаль Кларка 37-річному економісту українського походження Юлію Саннікову. з 1947 року медаль Джона Бейтса Кларка присуджується американським економістам у віці до 40 років, які зробили істотний внесок у розвиток економічної думки.
“Юлій Санніков – теоретик, який розробив нові методи для аналізу безперервних у часі динамічних ігор, використовуючи стохастичні методи обчислення, – сказано в прес-релізі Американської економічної асоціації. – Його роботи не тільки пробили новий лід в методології, але також мають істотний вплив на прикладні розробки “.
Сфери застосування відкриттів Саннікова – дизайн цінних паперів, теорія контрактів, макроекономіка, мікроструктура ринку, змови.
“У нього свіжі ідеї, і майже всі його роботи піднімають існуючі дослідження на нові рівні, відкриваючи нові напрямки. Його досягнення особливо виділяються на тлі відносно невеликої кількості проривів в мікроекономічній теорії в епоху, коли макроекономічні теоретичні моделі обмежені через складність даних, що істотно впливає на економічні висновки “.
Санніков закінчив школу в Севастополі в 1994-му, тричі представляв Україну на всесвітній математичній олімпіаді, де виграв три золоті медалі. Вищу освіту поїхав отримувати в США, поступив на математичний факультет Прінстонського університету.
Закінчивши його в 2000-му, Санніков відразу ж був прийнятий на докторську програму з управління бізнесом в Стенфордській школі бізнесу. Уже в 2004-му, будучи 26-річним вченим, Санніков захистив докторську дисертацію на тему Ігри з діями, що неповністю спостерігаються, в безперервному часовому континуумі (Games with Imperfectly Observable Actions in Continuous Time). З липня 2008-го він викладає на економічному факультеті рідного йому Прінстонського університету.
Алан Блайндер, колега Саннікова по Прінстону, в коментарі для Bloomberg зазначив, що лауреат продемонстрував надзвичайне вміння застосовувати глибокі теоретичні розробки до важливих питань монетарної політики і фінансової системи.
12 з 30 економістів, нагороджених медаллю Кларка, в подальшому стали лауреатами Нобелівської премії.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас