Одержувачі субсидій не отримають пільги по оплаті житлово-комунальних послуг - постанова уряду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Одержувачі субсидій не отримають пільги по оплаті житлово-комунальних послуг - постанова уряду

Особисті фінанси
8031
На період отримання субсидій громадяни не будуть отримувати пільги по оплаті житлово-комунальних послуг та придбання твердого палива та скрапленого газу.
Це випливає з урядової постанови №319 від 27 квітня, оприлюдненої на сайті Кабінету міністрів.
Інформація про одержувачів субсидій буде подаватися підприємствами-виробниками/виконавцями житлово-комунальних послуг та вноситися до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги.
У поясненні до постанови зазначено, що нова норма не повинна знизити рівень соціального захисту населення, оскільки субсидії розраховуються з урахуванням пільг на оплату послуг і обсяг обов’язкового платежу за послуги залежить тільки від доходів сім’ї.
Згідно з новими правилами, субсидія буде призначатися також і на послуги з управління будинком. Крім того, право на отримання пільг продовжується з нинішніх 6 місяців до 12 місяців, а за підсумками опалювального сезону невикористані суми субсидій внаслідок економного споживання енергоресурсів будуть повертатися до державного бюджету.
У поясненні до постанови зазначено, що з метою стимулювання громадян економно використовувати житлово-комунальні послуги частину невикористаної суми субсидії в еквіваленті вартості 100 куб м природного газу або в еквіваленті 150 кВт-год електроенергії (в разі використання цих джерел енергії для індивідуального опалення) зараховувати як оплату послуг, в тому числі обов’язкової частини платежу домогосподарства, на наступні розрахункові періоди.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас