У Венесуелі зібрали підписи для референдуму про відставку президента — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Венесуелі зібрали підписи для референдуму про відставку президента

Світ
356
Венесуельська опозиція направила Національній виборчій раді країни 1,85 млн підписів, необхідних для проведення референдуму щодо відставки президента Ніколаса Мадуро. Про це повідомляє Reuters.
Після того як підписи перевірить Національна виборча рада Венесуели, опозиції потрібно буде отримати підтримку ще 20% виборців (близько 4 млн осіб).
Водночас президент країни Мадуро стверджує, що піде не раніше, ніж закінчиться термін його повноважень (до 2019 року), і звинувачує опозицію у змові проти нього з метою знищення соціалістичної спадщини свого попередника Уго Чавеса.
Повідомляється, що опозиція побоюється, що проурядово налаштована Національна виборча рада намагатиметься відтягнути термін проведення референдуму до 2017 і що до цього часу Мадуро піде у відставку, а президентські повноваження перейдуть до віце-президента. У цьому разі нові вибори глави держави не зможуть пройти раніше 2019 року.
Нагадаємо, Національна виборча рада Венесуели у вівторок, 26 квітня, надала лідерам опозиції документ, що дозволяє розпочати процес організації референдуму щодо відставки президента Ніколаса Мадуро. Для початку процедури референдуму потрібно було зібрати на його підтримку 200 тис. підписів виборців.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас