Deutsche Bank оголосив про створення "цифрової фабрики" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Deutsche Bank оголосив про створення "цифрової фабрики"

Фінтех і Картки
951
З метою зміцнити свої позиції в складних ринкових умовах найбільший німецький банк Deutsche Bank оголосив про створення “цифрової фабрики”, де будуть зібрані близько 400 розробників програмного забезпечення, ІТ-спеціалістів і банківських експертів.
Про це розповів Джон Крайен, спів-виконавчий директор банку, під час своєї доповіді про зниження виручки в першому кварталі на 22% у річному обчисленні. Однією з причин такого падіння стали прийняті раніше стратегічні рішення про скорочення масштабу і закриття деяких напрямів бізнесу.
У підрозділі корпоративних та інвестиційних банківських послуг кількість операційних систем Deutsche Bank до 2020 року буде скорочено з 45 до чотирьох, а обсяг використання банком хмарних технологій зросте в чотири рази і буде включати в себе 80% систем, частка віртуальних додатків збільшиться з 46% до 95%. У банку підрахували, що реалізація цих змін заощадить 800 млн євро поточних витрат.
Крім того, на роздрібному фронті банк планує закрити 200 відділень і додатково інвестувати 1 млрд євро протягом наступних трьох-п’яти років, щоб зосередитися на мобільних і онлайн-продажах та послуги.
“Ми робимо роботу Deutsche Bank більш простою і цілеспрямованою, — зазначив Крайен. — Ми закрили 43 філії в Іспанії та Польщі і приступили до скорочення присутності або виходу з ринків деяких країн. Ми посилюємо наше середовище управління та контролю, модернізуємо технологію і вдосконалюємо процеси, з допомогою яких ми набуваємо клієнтів. Ми докладаємо всіх зусиль, щоб модернізувати банк і повернути йому лідерство у сфері технологій”.
Перші плоди цієї ініціативи з’являться з запуском нового мобільного додатку для iOS, що підтримує сканування відбитків пальців при вході в систему, розпізнавання жестів і оснащеного більш досконалим інтуїтивним інтерфейсом для доступу до даних про транзакції і перекази коштів в один клік.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас